Normaali arkiviikko

Hei vaan kaikille!

Nyt ei ole siis tavallinen arkiviikko kuten otsikko väittää. Tänään on minun osaltani viimeinen luento ja sitten on pari viikkoa ennen lopputenttien alkamista. Sain myös viime yönä viimeisen palautettavan esseeni kirjoitettua, joten nyt voi vain nauttia kevätauringosta ja tenttiin lukemisista! Halusin vain yleisesti kirjoittaa, miten normaali arkirytmi suurinpiirtein on täällä vaihdossa sujunut.

Maanantai:
7:30 herätys ja aamupalapuuroa
8:30 - 9:30 Klimatologian luento (tätä varten herää yleensä ihan mielellään, sillä professori on vanha, herttainen, vähän koalan näköinen mies ja matkalla luennolle näkee yleensä upean auringonnousun).
11:30 - 13:00 Kanadan maantiedon luento (myös erittäin mielenkiintoista asiaa ja olen ehkä tällä luennolla oppinut enemmän kuin muilla luennoilla yhteensä).
15:30 - 16:30 Kehittelen hyvän tekosyyn (teelle kämppiksen kanssa, kiipeilemään ennen ruuhka-aikaa, tuijottelemaan seinää,...) olla menemättä metsäluennolle. Luennot toistavat aika paljon jo oppimaani asiaa Suomessa ja en ihan tule toimeen professorin kanssa.
Iltasella menen yleensä kavereideni kanssa koulun liikuntahalliin, teen opiskelujuttuja tai jotain muuta.

Tiistai:
9:00 - epämääräinen aika. Metsäkurssin labra (välillä skippaan tämän ja menen vasta iltapäivän labraan)
13:30 - 15:30 Erätaitojen luento
17:30 - 19:00 Kulttuurimantsan luento (lemppariluentoni! Professori on erittäin hyvä ja pystyy pitämään kuulijoiden mielenkiinnon yllä aiheesta ja myöhäisestä ajankohdasta riippumatta).
Illalla taas vähän opiskelua/treenaamista.

Keskiviikko:
Sama lukujärjestys kuin maanantaina. Luentojen välissä skypettelen yleensä kotiin ja vietän aikaa kavereiden kanssa yliopiston kahvilassa.

Torstai:
Aamu vapaana ja mahdollisesti salille kämppikseni kanssa.
14:30 - 16:30 Kilmatologian laskarit
17:30 - 19:00 lemppariluentoni aika jälleen!

Perjantai:
8:30 - ? Eräilykurssin labrapäivä eli käydään tekemässä vähän erityylisiä juttuja. Välillä jääkiipeilyä, hiihtämistä, jne. Näitä ei ole ollut enää maaliskuun alun jälkeen eli perjantait ovat olleet vapaita ja antaneet minulle pidennetyn viikonlopun.


Nyt lukukauden loppumiseen on alle kolme viikkoa ja tuntuu jännältä, että tällaista yllä olevaa arkea ei enää ole. Loppuaika menee lähinnä seikkaillessa, kaveriporukan kanssa ja vähän opiskellessa. Tunnelmat ovat lähinnä odottavat ja innostuneet. Lukukausi Kanadassa on ollut äärimmäisen opettavainen ja työntäyteinen. Olen nauttinut kaikista uusista kokemuksista ja uusien ihmisten tapaamisesta ja saanut aivan uudenlaista perspektiiviä moneen asiaan. Jos siis joku lukija vielä miettii, kannattaako vaihtoon lähteä, voin vakuttaa, että kokemus on kaiken koti-ikävän ja stressin arvoista!


Yksi kaunis auringonnousu ikkunasta ennen luentoa

Horisontissa näkyy Thunder Bayn tunnetuimpia nähtävyyksiä eli Nukkuva jättiläinen

Vaarallisia aaltoja HalifaxissaKommentit

Suositut tekstit