Hiihtämistä ja talvisaappaiden ompelua

Morjens!

Viime viikonloppu oli täynnä toimintaa ja rentoutumiselle ei kauheasti ollut aikaa. Perjantaina lähdin heti aamukahdeksalta "Outdoor skills and theory" -kurssilaisten kanssa kohti Kamviewin maastohiihtokeskusta. Paikka ei ollut kaukana ja menimme sinne suureksi yllätyksekseni jenkkileffoista tutulla keltaisella koulubussilla. Paikanpäällä jakauduimme ryhmiin luistelu- ja perinteisen tyylin mukaan. (Varusteet olimme saaneet koulun välinevarastolta/-vuokraamolta.) Hiihtäminen aloitettiin ihan tekniikan perusteista, mikä joka talvi hiihtävälle suomalaiselle tuntui vähän hassulta. Mutta pian selvisikin, että suurin osa kurssikavereistani oli ensimmäistä kertaa maastohiihtosuksilla. Kanadalaiset eivät huippuhiihto-olosuhteista huolimatta joudu peruskoulun liikuntatunneilla nauttimaan/kärsimään pakkohiihdosta. Tästä syystä pohjoismaalaisuus pääsi tuona päivänä esiintymään edukseen ja suurin osa kanssakurssilaisistani ihmetteli, miten hiihtoni oli niin nopeaa ja helponnäköistä: "ihan kuin olisit syntynyt suksille!" Kokonaisuudessaan päivä oli mahtava ja oli ihana päästä hiihtämään hyville laduille ja hienoihin maisemiin. Viiden jälkeen kotiin palatessa olo oli kyllä uupunut, mutta oli pakko mennä vielä opettelemaan pyykkituvan käyttöä (helppoa mutta suhteellisen kallista: yhden koneen peseminen maksaa 3 dollaria ja kuivurin käyttö 2,5).

Hiihdosta selvinneeni piti heti lauantaiaamuna nousta ennen kahdeksaa Mukluk-työpajaa varten. Tämä työpaja kuuluu myös tuohon "Outdoor skills and theory" -kurssiini. Kurssilla pitää tehdä joku talvivaate tai -asuste, jonka toimivuuttaa testaa sitten Winter camp -viikonloppuna helmikuussa. Mahdollisuutena oli tehdä vähän työläämpi juttu eli kanadalaisten alkuperäisasukkaiden mukluk-saappaat. Ajattelin, että kokemus olisi hauska, joten ilmottauduin mukaan. Työpaja toteutettiin Fort William's historical parkissa, joka on paikallisten alkuperäisasukkaiden eli Ojibwayiden kulttuurin, historian ja tapojen vaalimiseksi ja opettamiseksi tarkoitettu museoalue. 
Saappaiden tekeminen vaati paljon kärsivällisyyttä ja koko lauantai ja sunnuntai menivät tässä puuhassa. Lopputuloksena oli kuitenkin hienot itseommellut talvisaappaat ja mielenkiintoinen kokemus. Lepääminen jäi vähän vähemmälle tänä viikonloppuna, mutta vaihtoa ei ole tarkoitettukaan nukkumiseen. ;) 
Suosittelen siis ehdottomasti kaikille tuleville vaihtareille, että lähdette kokeilmaan kaikkea uutta ja erilaista, mitä ette kotona tekisi tai voisi tehdä!


Fort William's historical park
Fleece-vuoret ja mun naurettavan pienet jalat (ainakin mukluk-opettajan mielestä mun jalankoolle oli hauska nauraa)

Saappaiden ulkopuoli tehtiin hirvennahasta.

Ja valmiit saappaat lumivaelluksia odottelemassa!


Kommentit

Suositut tekstit