Midterms

Nyt vähän opiskeluasiaa (koska sitähän vaihdossa ollaan tekemässä)! 
Tällä ja viime viikolla olen joutunut pänttäämään midtermsejä eli välitenttejä varten. Nämä kokeet pidetään yleensä ennen lukuviikkoa, joka on viikon tauko luennoista. Itselläni on ollut kokeet onneksi vain kolmelta kurssilta: Geography of Canada, joka oli viime viikon keskiviikkona, Climatology eilen ja Forest Ecology and Silvics, myöskin eilen. Kaksi välitenttiä samana päivänä oli aika rankka puristus varsinkin, kun koko viikonloppu oli mennyt keskellä metsää pakkasessa eräillessä.
Kokeet itsessään käsittävät yleensä kaiken siihen mennessä kurssilla käydyn ja loppukurssin asiat ovat sitten lopputentissä. Rakenteeltaan tentit eroavat jonkin verran Suomesta (ainakin mun tiedekunnan tenteistä). Täällä monivalinnat ovat paljon yleisimpiä ja todella pitkiä esseitä ei melkein ollenkaan. Tähän voi osaltaan vaikuttaa, että tenttiaika on vain se luentoaika eli kurssista riippuen 60-90 minuttia. 
Ensimmäisessä eli Kanadan maantiedon tentissä oli 45 monivalintakysymystä, 7 lyhytkysymystä ja 1 pidempi. Olisin kaivannut vähän enemmän tenttiaikaa tähän, sillä itselläni oli vasta kolmas lyhyt vastaus meneillään siinä kohtaa, kun opettaja ilmoitti, että 20 minuuttia aikaa jäljellä. En kuitenkaan ollut ainoa, vaan kaikki muutkin kurssilaiset olivat tentin loppuun asti kuumeisesti kirjoittamassa. Tentin tekemistä hidastaa vielä aavistuksen tietenkin se fakta, että tenttiä ei tee sillä omalla äidinkielellä ja välillä jää vitkastelemaan turhaan, kun ei saa päähänsä juuri sitä tiettyä sanaa, jota haluaisi käyttää. Tenteissä vaihto-oppilaat saisivat useimmiten käyttää sanakirjaa, mutta en ole sitä jaksanut tehdää. Lieneekö syynä laiskuus sanakirjan hommaamiseen vai liiallinen usko omaan kielitaitoon? :D 
Klimatologian tenttini oli sopivasti mitoitettu ja pääsin lähtemään kerrankin ennen koeajan päättymistä! Tentti sisälsi 30 monivalintakysymystä ja pari pientä lyhytkysymystä. Metsäekologian tenttini oli taas täysin ylipitkä aikaan nähden: neljä kolmasosasivun vastausta ja kolme sivun esseetä. en ollut vielä ehtinyt edes aloittaa viimeistä esseetä ennen koeajan päättymistä. Me, joilla oli koe vielä kesken, saimme kuitenkin lisäaikaa ja sain tehtyä hätäisesti viimeisen esseenkin. 
Älkää ajatelko, että olisin vain hidas tenttien tekijä, sillä Suomessa olen yleensä lähdössä tentistä silloin, kun puolet kurssilta vielä jäävät raapustelemaan vastauksiaan. Joten kannattaa varautua, että tentin tekemisen aika voi vaihdella suuntaan jos toiseen siitä, mihin on yleensä tottunut.
Tällä erää mulla ei ole muuta sanottavaa tenteistä, vaan alan nauttia kohta alkavasta lomasta, joilloin suuntana on Nova Scotia! ;)

Metsäläinen nauttimassa mantsan lukemisesta

Kommentit

Suositut tekstit