Tervetuloa Kanadaan!

Hei kaikille! Olen kolmannen vuoden metsäekologian opiskelija Helsingin yliopistosta. Lähdin heti vuoden alussa kohti Kanadaa vaihto-opiskelujen perässä. Nyt minulla on ollut melkein kaksi viikkoa aikaa asettua Thunder bayn kaupunkiin, joka sijaitsee Suurten järvien länsipuolella Ontarion provinssissa. Asun täällä vaihtoyliopistoni Lakehead Universityn kampusalueella. Tässä ensimmäisessä postauksessa kerron nyt vähän alkutunnelmia täältä rapakon takaa.

Olen nyt ensimmäistä kertaa Euroopan ulkopuolella ja sen huomaa selvästi. Kuten sanotaan, Pohjois-Amerikassa kaikki on tosiaan isompaa. Autotiet ja autot ovat valtavia. Kevyeen liikenteen väylät ovat vähän kehnoja, sillä kaikkien on ilmeisesti tarkoitus kulkea autolla. Tämä kyseinen kaupunki on asukasmäärältään varsin pieni, mutta kaupunki on levittäytynt kohtuu laajalle alueella, minkä takia etäisyydet ovat suuria. Kaupungin joukkoliikenne koostuu muutamista bussilinjoista, jotka kulkevat vähän hämmentävämmin kuin Suomessa. Saman numeroinen bussi voi lähteä päätepysäkiltä kahteen eri suuntaan, joten bussin menosuunta on hyvä tarkistaa etukäteen... Lisäksi sama bussi voi myös kesken matkaa vaihtaa kulkemaan toista bussilinjaa, mikä herätti meidän vaihto-oppilaiden kesken vähän hämmennystä yhdellä kauppareissulla.
Rakennukset ovat täällä laajoja ja matalia, mikä saa kaupungin näyttämään tasaiselta varastoalueelta. Kaupat ovat myös valtavia ja niistä tosiaan löytyy ruoasta ja lääkkeistä lumilapioihin asti mitä tahansa. Muutamia puutteita kauppojen tarjonnassa kuitenkin löytyy. Joitain perusruokaraaka-aineita ei tunnu löytyvän mistään, mutta valmisaterioiden tarjonta on ylitsepursuava. Ihmiselle, joka on tottunut kokkaamaan omia kasvisruokiaan, tuottaa vähän haasteita, kun kikherneitä tai linssejä ei meinaa löytyä millään. Toinen yllättävä ero ruokatarjonnassa on suklaa. Sitä kun lötyy Suomessa ja Euroopassa yleisestikin ainakin puoli hyllyä melkein joka kaupasta. Kanadassa taas suklaa- ja karkkihyllyt ovat vähän piilossa, pieniä ja valikoimaltaan erittäin rajoittuneita. Kaikenlaista muuta epäterveellistä täältä kyllä löytää, mutta ilmeisesti suklaa ei ole yhtä suuri juttu täällä kuin Euroopassa.
Kanadalaiseen ruokakulttuuriin kuuluu Pohjois-Amerikan malliin vahvasti valmisruoka (ja roskaruoka). Itse ulkomaisten opiskelijoiden orientaatiossa meille sanottiin, että Kanadan kansallisruoka on pizza. Tällä pizzalla ei kyllä ole paljoa yhteistä aidon italialaisen pizzan kanssa. :D Muita kanadalaisia ruokajuttuja ovat mm. ketsupilla maustetut sipsit ja poutine (ranskalaisia, juuston ja ruskean kastikkeen kera).

Tässä nyt tällaisia ekoja huomioita itse Kanadasta. Myöhemmin kirjoittelen lisää itse opiskelusta ja sen eroavaisuudesta Suomeen sekä kampuselämästä kuvien kera.

- Elli-Noora

Kommentit

Suositut tekstit